Britid pommitavad oma saatkondi veidrate soovidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti saatkonnatöötajate poole on viimase aasta jooksul pöördutud muuhulgas palvetega sundida kirev kukk vaikima ja anda vormi kaotanud abikaasale käsk end uuesti trimmi ajada, teatas täna välisministeerium.

Roomas palus üks mees saatkonnatöötajatel tõlkida ära lause, mis ta kavatses endale peale tätoveerida, Stockholmis asuvasse Briti saatkonda saabus aga mees, kes uuris, kas töötajail oleks võimalik talle edastada internetis kohatud naisterahva isikuandmeid.

Mitmes riigis küsiti diplomaatidelt aga seda, kus on parim paik jalgpalli vaatamiseks, ka pinniti neilt möödunud aastal Londonis toimunud olümpiamängude pileteid. Lisaks soovis keegi biitel Paul McCartney’ abikaasa Nancy Shevell kontaktandmeid.

Pekingi konsulaartöötajatel paluti aga abistada naist, kes oli ostnud paari Hiinas tehtud jalgpallijalatseid. Nimelt oli selgunud, et jalanõude kvaliteet on kehv.

Tel Avivi saatkonna töötajate poole pöördus aga naine, kes palus saatkonnal käskida tema abikaasal hakata trenni tegema ja tervislikult sööma, et nad võiksid lapsi saada.

Kambodžas nõudis mees aga Briti saatkonnalt haiglaravi kompenseerimist, kui ta oli pihta saanud kiviga, mille ahv oli lahti kangutanud. Lisaks tahtis ta kinnitust saada, et seda enam kunagi uuesti ei juhtu.

2011. aasta veebruaris seadis Briti välisministeerium Malagas sisse kõnekeskuse, et kuidagi hakkama saada mittekonsulaarsete küsimustega Briti saatkondi pommitavate kodanikega. Keskusesse on tehtud nüüdseks 131 221 kõnet ja ligi 39 protsenti on neist olnud elustiiliga seotud küsimused.

«Osa eelmisel aastal Briti kodanikelt saadud küsimustest on tagasihoidlikult väljendudes veidrad,» sõnas kõnekeskuse juht Steve Jones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles