Hollande lubas Euroopa letargiast välja tuua

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Hollande
Francois Hollande Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande lubas neljapäeval algatada initsiatiivi Euroopa letargiast välja toomiseks ja tihedama poliitilise liidu sündi lähema kahe aasta jooksul.

«Kui Euroopa ei liigu edasi, see langeb. Võib juhtuda, et see pühitakse maailma kaardilt minema. Minu ülesanne on tuua Euroopa välja letargiast,» lausus ta pressikonverentsil.

Hollande’i sõnul kulus tema esimene valitsusaasta pea täielikult Prantsusmaa suveräänsuse kaitsmisele ja riigi majanduse turgutamisele. «Minu teist valitsemisaastat hakkab iseloomustama Prantsusmaa ja Euroopa majandusele uue hoo andmine,» kuulutas ta.

Ta andis pressikonverentsi päev pärast aasta täitumist presidendina. Äsja avaldatud majandustulemuste kohaselt on Prantsusmaa langenud esimeses kvartalis tagasi majandussurutisse.

«Ma olen majandussurutisest ja suurenevast tööpuudusest täiesti teadlik,» ütles Hollande sadadele ajakirjanikele ja ametnikele. «Teisel aastal tuleb pealetungile asuda,» viitas ta oma lubadusele vähendada 2013. aasta lõpuks tööpuudust.

Hollande’ist on aastaga saanud Prantsusmaa lähiajaloo ebapopulaarseim president. Tal lasub surve teha valitsuses ümberkorraldusi – isegi välisminister Laurent Fabius kurtis sel nädalal, et rahandusministeeriumil puudub tõeline «boss».

Hollande kinnitas aga, et valitsusremont «pole päevakorras» ja peaminister Jean-Marc Ayrault’le kuulub «lähikuudel kogu minu usaldus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles