Maddie McCanni kadumisega seostatava pedofiili küsitlemine kukkus läbi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raymond Hewlett.
Raymond Hewlett. Foto: AP / Scanpix

Politseiuurijatel ei õnnestunud seoses Briti tüdruku Madeleine McCanni kahe aasta taguse kadumisega Portugalist Praia da Luzi kuurortist Saksamaal uuesti küsitleda pedofiil Raymond Hewletti, teatas Briti uudistevõrk Sky News.

Politseinikud üritasid pääseda Aacheni haiglasse Lääne-Saksamaal, kus Hewlettil ravitakse vähki. Seal saadeti aga uurijad kohe registratuurist tagasi, sest patsient ei soovinud nendega rääkida. Sky News teatel peab politsei Hewletti küsitlemiseks läbirääkimisi tema naise ja ka kohalike võimudega.

Samas teatas üks uurijatest Sky Newsile, et Hewlett pole kahtlusalune. «Ma ei nimetaks teda kahtlusaluseks. Me tahame ta uurimise jätkamiseks elimineerida,» ütles uurija Dave Edgar. «Me tahame temaga rääkida pigem varem kui hiljem.»

Aacheni prokuratuuri teatel palusid nende Briti kolleegid neilt reedel, et nood sealses haiglas ravil oleva Briti kodaniku üle kuulaksid ja talt DNA-proovi võtaksid. Prokuratuuri esindaja Robert Delleri sõnul selgitasid britid palvet sellega, et mainitud kodanik 1975. aastal väidetavalt vägistas ja üritas vägistada. «See ei ole mingil moel seotud Madeleine McCanni või tema juhtumiga,» ütles Deller.

McCannide advokaat Clarence Mitchell kinnitas samas möödunud nädalal, et Hewlett on tüdruku kadumise uurijatele huvipakkuv persoon.

2007. aasta mais, kui Madeleine McCann kaduma läks, elas Hewlett umbes tunniajase autosõidu kaugusel Praia da Luzist. Ta oli üks esimesi inimesi, kes uurimise alguses üle kuulati ja pääses toona edasisest küsitlemisest tänu kindlale alibile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles