Prantsuse konstitutsioonikohus toetas geiabielude seadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil homoabielude vastaste meeleavaldus Pariisis.
Pildil homoabielude vastaste meeleavaldus Pariisis. Foto: SCANPIX

Prantsuse konstitutsioonikohus andis reedel rohelise tule seadusele, mis lubaks samasoolistel paaridel abielluda ja lapsendada, jättes rahuldamata endise presidendi Nicolas Sarkozy parempoolse partei esitatud kaebuse.

Parlament võttis seaduseelnõu 23. aprillil vastu, kuid opositsioonierakond UMP väitis kohe, et see on põhiseadusvastane. Eelnõu toetamine kohtus tähendab, et juba mõne päeva pärast võib toimuda esimene samasooliste pulm.

Kuid kohtu avalduses öeldi, et eelnõu heakskiitmine ei tähenda siiski «õigust lapsele» ja sellistel puhkudel on kõige tähtsamad «lapse huvid».

Geiabielude teema on Prantsusmaad lõhestanud, sest riik on küll ilmalik, kuid valdavalt katoliiklik. Sadade tuhandete inimestega tänavaprotestid muutusid sageli vägivaldseks.

President François Hollande, kelle üks kampaanialubadusi oli «abielu kõigile», lubas eelnõu allkirjastada niipea, kui põhiseaduskohus on oma otsuse teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles