Läti modelliagentuuri juhte kahtlustatakse kupeldamises

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lubatud modellitöö asemel sunniti naisi hoopis keha müüma.
Lubatud modellitöö asemel sunniti naisi hoopis keha müüma. Foto: Caro / Scanpix

Läti politsei pidas kinni kahe modelliagentuuri juhid, kes kupeldasid noori naisi, sh ka alaealisi välismaale.

Läti politsei sulges kaks modelliagentuuri, mis on seotud inimkaubandusega, teatab Leta. Lubades alaealistele ja noortele naistele modellitööd välismaal, saadeti nad tegelikult Euroopa riikidesse, kus neid sunniti tegelema prostitutsiooniga.

Agentuuri Models.lv juhtis Läti kodanikust Ruslan, teist firmat WWWmanagement juhtisid Läti elanikust Olga ja ta horvaadist elukaaslane.

Nende juhtumite tõttu vahistati mitu inimest, teatas Läti politseijuht Arturs Vaisla tänasel pressikonverentsil.

Modeles.lv saatis naisi Suurbritanniasse, Prantsusmaale, Itaaliasse, Saksamaale, Soome, aga ka Araabia Ühendemiraatidesse. Selle firma tegevust hakkasid Briti ja Läti politsei koos uurima alates mullu septembrist.

Ettevõtte juht Ruslan vahistati, kuid vabastati kohtu otsuse alusel. Ta jäi politsei järelevalve alla, kuid tal keelati riigist lahkuda.

WWWmanagementi juhti Olgat ei vahistatud, kuna tal on alaealine laps. Seda juhtumit uuritakse alates 2007. aasta juulist ning kohtueelse uurimise ajal tehti kindlaks, et Olga ja ta Horvaatia kodakondsusega mees saatsid alaealisi Itaaliasse, kus neid sunniti teenindama horvaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles