Merkel ja paavst arutasid tugeva Euroopa tulevikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus ja Saksamaa kantsler Angela Merkel vahetavad Vatikanis kingitusi.
Paavst Franciscus ja Saksamaa kantsler Angela Merkel vahetavad Vatikanis kingitusi. Foto: Reuters / Scanpix


Saksa kantsler Angela Merkel kohtus täna paavst Franciscusega, et arutada, kuidas Euroopa majandus saaks inimesi paremini teenida.


Merkeli 45-minutiline kohtumine katoliku kiriku juhiga oli ilmselt osa septembrisse kavandatud üldvalimiste kampaaniast, kuna tema Kristlik Demokraatlik Partei (CDU) sõltub suuresti protestantidest ja katoliiklastest valijate toetusest ning jutuajamine ja ühisfoto tegemine annaks kampaaniale hoogu.

Merkel ütles, et Franciscus rõhutas tugeva ja õiglase Euroopa vajadust. Vatikani teatel arutasid Merkel ja Franciscus, kuidas Euroopa saaks olla väärtuste, seal hulgas usuvabaduse kogukond.


Franciscus kutsus neljapäeval maailma liidreid üles rahakultusele lõppu tegema ja vaeste abistamisele suuremat tähelepanu pöörama.

Paavst ütles, et radikaalne vabaturuideoloogia on loonud uue, nähtamatu ja sageli virtuaalse türannia, mis kohtleb inimolendeid tarbekaupadena. Tema sõnul oleks vaja ülemaailmset finantsreformi, millest tõuseks tulu kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles