Budapesti korterist varastati üle 500 kunstiteose

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud Kunsti Registri direktor Christopher Marinello hoiab käes 25 aastat tagasi varastatud Matisse'i maali «Aed», mis tagastati Londonis selle aasta alguses. Maali väärtus on praeguseks ligi 760 000 eurot.
Kadunud Kunsti Registri direktor Christopher Marinello hoiab käes 25 aastat tagasi varastatud Matisse'i maali «Aed», mis tagastati Londonis selle aasta alguses. Maali väärtus on praeguseks ligi 760 000 eurot. Foto: AFP / Scanpix

Üle kümne aasta surnud kunstikoguja korterist Budapestis varastati enam kui 500 kunstiteost, mis kadusid sealt märkamatult ilmselt mitmete aastate jooksul, teatas eile Ungari politsei.


Politsei on algatanud juurdluse seoses erakordse väärtusega kunstiteoste kadumisega, sealjuures pole veel päris täpselt kindlaks tehtud, kui suur on kõigi kadunud teoste rahaline väärtus, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Maalid ja muud kunstiteosed varastati korterist, mis kuulus 2002. aastal surnud Ungari kunstikogujale Dezso Kovacsile ning vargused toimusid ilmselt millalgi 2005. ja 2013. aasta vahel, ent tulid päevavalgele alles nüüd.

Kunstikollektsiooni hoiti korteris kuni mehe pärijad püüdsid jõuda kokkuleppele, kuidas varandust omavahel jagada.

Politsei avalduse kohaselt olid kaduma läinud taieste seas Itaalia meistri Tintoretto, prantslase Maurice Utrillo ja mitmete Ungari kunstnike, nende seas Laszlo Paali, Gyula Derkovitsi ja Karoly Ferenczyi, tööd ning üks austerlase Gustav Klimti pealkirjastamata sketš.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles