Stockholmi eeslinnas vahistati mitu rahutustes osalejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi pealinna Stockholmi Husby eeslinnas puhkenud rahutused jätkusid ka täna hommikul mitme auto ja prügisorteerimiskeskuse süütamisega, vahendas Rootsi Raadio.

Tuli levis ühelt autolt kümnele, kuid põlengut kustutama saabunud tuletõrjujad võeti vastu kivirahega, ütles uudisteagentuur TT. Rünnak alla jäid ka märulipolitseinikud, kes püüdsid tuletõrjujaid kaitsta.

Politsei vahistas seitse kuni kaheksa inimest Husby vägivallaga seotuses kahtlustatuna.
Teisel ööl võttis rahutustest osa erinevatel hinnangutel 70-300 inimest. Politsei sõnul oli tänavatel nii 12-13-aastaseid lapsi kui vanemaid tuntud kurjategijaid.

Kuni kuus politseinikku sai kergelt viga.

Paljud Stockholmi läänepoolse Husby eeslinna elanikud on toimuvast nördinud. «Ma olen maruvihane,» ütles kohalik eelkooliõpetaja täna hommikul Rootsi Raadiole. «Ma läksin välja, sest mõtlesin minna tööle ja kaitsta töökohta, et keegi seda põlema ei paneks.»

Rootsi televisioon SVT vahendas teateid politsei jõhkruse ja rassivaenu kohta. Kohaliku noorteorganisatsiooni esindaja Rami Al-Khamisi ütles STV-le, et vägivald on ilmselt seotud läinudnädalase vahejuhtumiga, kus politsei lasi Husbys maha 69-aastase mehe.

«Noorte viha on suunatud politsei vastu, kuid see on ka laiemalt noortepõlvkonna probleemi sümptom,» seletas ta, öeldes, et noored tunnevad ühiskonna poolt hüljatuna ja tulevik näib neile lootusetu.

Stockholmi edelaosas Fittjas süütas umbes 20 noorukit teisipäeva hommikul autosid ja pildus metrooronge kividega, teatas Rootsi Raadio.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles