Ryanair kaalub Auschwitzi pärast Poola-Iisraeli lennuliini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auschwitzi koonduslaagri peasissekäik, mille kohal on kurikuulus silt «Arbeit macht frei» (Töö teeb vabaks)
Auschwitzi koonduslaagri peasissekäik, mille kohal on kurikuulus silt «Arbeit macht frei» (Töö teeb vabaks) Foto: SCANPIX

Odavlennufirma Ryanair kaalub Iisraeli ja Poola vahel lennuliini avamist, et teenindada Iisraeli kooliõpilasi, kes Auschwitzi muuseumi külastavad.

«Tundub, et iga Iisraeli laps peab minema Poolasse ja külastama Auschwitzi. Me võime neid sellega aidata,» ütles lennufirma tegevdirektori asetäitja Howard Millar.

Kuigi Ryanair on Iiri lennufirma, on see Euroopas laienenud ja saanud viimase aastaga suurimaks lennufirmaks Poolas, selgus eile avaldatud müügitulemuste aruandest.

Ryanairi pressiesindaja kinnitas AFP-le, et lennufirma on «arutanud asja mitme Iisraeli lennujaamaga, kuid antud hetkel on need puhtalt uurivad». Ta tõrjus kriitikat, et Ryanair tahab juudi laste Auschwitzi-käikudest kasu lõigata. Tema sõnul märkis Miller ära vaid Iisraeli turu kasvupotentsiaali.

Ryanairi esindaja tõrjus kriitikat, et Ryanair tahab juudi laste Auschwitzi-käikudest kasu lõigata.

Aastail 1940-1945 tapeti Auschwitzis enam kui miljon inimest, peamiselt olid ohvrid Euroopa juudid. Tegu on natside kõige kurikuulsama surmalaagriga.

Laagri kohal töötab nüüd muuseum, millel on palju külastajaid ning paljud koolid Iisraelis on hakanud korraldama sinna ekskursioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles