Itaalias vahistati üle poolesaja maffialiikme

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia julgeolekujõud vahistasid 64 arvatavat maffia liiget.
Itaalia julgeolekujõud vahistasid 64 arvatavat maffia liiget. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia julgeolekujõud vahistasid täna riigi lõunaosas tehtud haarangute käigus 64 kurikuulsa Napoli maffia Camorra arvatavat liiget.


Politsei pressiesindaja kinnitusel arreteeriti kahtlusalused Vesuuvi piirkonnas ja nad kuuluvad Sarno perekonda, mis on seotud väljapressimiste, liigkasuvõtmiste ja narkokaubandusega, vahendas AFP.

Teiste seas vahistasid politseinikud ja karabinjeerid ka kümme naist, kelle hulgas on ka varem arreteeritud Sarno perekonna juhi Giuseppe Sarno 48-aastane abikaasa Luisa Terracciano.

Itaalia organiseeritud kuritegevuses domineerivad Camorra kõrval veel kolm suurt maffiaklanni: sitsiillaste Cosa Nostra, Calabrias tegutsev kurikuulus 'Ndrangheta ning Puglia rühmitus Sacra Corona Unita.

Möödunud nädalal vahistas Itaalia politsei viimaste aastate ulatuslikuma operatsiooni käigus 68 Camorra maffia arvatavat liiget. Politsei teatel otsiti neid isikuid taga mõrvade, narkootikumide salaveo ja rahapesu pärast.

Maffia tegevus on tekitanud avalikkuse suure pahameele ning sel kevadel Napolis korraldatud protestimarsil organiseeritud kuritegevuse vastu osales 100 000 inimest.

Camorra rühmitusi süüdistatakse viimastel aastatel kümnetes tapmistes võimuvõitluse pärast illegaalses narko- ja relvaäris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles