Vene laevaehitajatel sai esimese Mistrali ahtriosa valmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal valmistatud dessantlaev Mistral.
Prantsusmaal valmistatud dessantlaev Mistral. Foto: SCANPIX

Vene laevaehitajad panevad nädala lõpus esimese Mistral-klassi helikopterikandja ahtriosa Prantsusmaa poole teele, teatas täna Interfaxile informeeritud allikas Venemaa laevaehitustööstusest.

«Saja kahekümnest hermeetiliselt ühendatud sektsioonist koosnev ahtriblokk lastakse vette 26. mail ning toimetatakse Prantsusmaale meritsi pontoonidega,» ütles infoallikas.

Tema sõnul näeb nõnda ette 2011. aasta juunis sõlmitud leping. «Pühapäevaks määratud üritus tähendab, et Venemaa laevaehitajad on oma kohustused laevakere ehitamise osas täitnud,» lisas infoallikas.

Sektsioonide kohaletoimetamise korraldab neid allhanke korras ehitanud ettevõte Baltiiski Zavod - Sudostrojenije.

Helikopterikandja pannakse kokku Prantsusmaal. Algselt oli plaanitud, et Vene mereväele ehitatakse neli Mistral-klassi laeva - kaks Prantsusmaal ja kaks Venemaal.

Esimese kahe laevakorpuse kohta on lepingud sõlmitud, neid ehitatakse DCNS-i tehastes. Kolmanda ja neljanda laevakere osas ei ole veel otsuseid vastu võetud. Esimene kahest helikopterikandjast peaks jõudma Venemaa mereväe koosseisu 2015. aastal.

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 210 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme.
Meeskonna suuruseks on 160 inimest, täiendavalt võib alus võtta pardale 450 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, pardale mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles