Video: peaminister Reinfeldt püüdis möllupiirkondade pingeid maha võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Stockholmi linnaosas Husbys pühapäeva õhtul alanud rahutused on levinud mitmesse naaberlinnaossa, vahendas Reutersi video.

Husbys elav võitluskunstide õpetaja Michel Ersoy rääkis, et ei tundnud ühtegi märatsejat ära. Tema sõnul on väga kahju, et noorukid süütasid autosid ja pani põlema politseijaoskonna ning lõhkusid aknaid. «Ma üritasin neid peatada, aga…»

Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt püüab märatsejaid maha rahustada. Peame näitama, et me ei luba noorte meeste grupil vägivalda kasutades ühiskonda juhtida.

«Nad arvavad, et nad võivad muuta asju vägivalda kasutades ja et nad võivad teha seda, mida ise tahavad. Aga Rootsis oleme me demokraatlikult kokku leppinud, et seadus on üks kõigi jaoks ja politseinikud peavad tegema kindlaks, et see nii on.»

Peaministri sõnul on vaja koguda ühiskonnas kokku kõik jõud, et me rahuneks maha. «Politseil on oma ressursid, mille ees me (valitsus) oleme vastutavad. Me tahame astuda edasisi samme haridusele ressursside hankimiseks, et toetada koole, et kõik koolid oleks head ja et kõik noored inimesed saaks toetust tulemuste saavutamiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles