Poola eitas Venemaa väiteid spioonide tabamisest

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transnistria lipp.
Transnistria lipp. Foto: Wikipedia.org

Poola välisministeerium ning Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) lükkasid ümber Venemaa väited kahe spiooni tabamisest tunnustamata Transnistrias.

Venemaa riigiduuma üleeilsel istungil teatati poola ja briti spiooni tabamisest Transnistrias. Vene meedia teatel peeti mõlemad kinni Transnistria põhjaosas asuvas Cobasna piirkonnas, kus asub ka Vene sõjaväe laskemoonaladu, vahendas Poola raadio koduleht.

«Midagi sellist pole juhtunud,» kinnitas aga Poola välisministeeriumi esindaja Marcin Bosacki kohalikule uudisteagentuurile PAP.

«Kedagi pole arreteeritud. Midagi pole juhtunud,» märkis ka OSCE esindaja Modovas Jennifer Brush vastuseks väidetele, mille kohaselt olevat kaks spiooni töötanud OSCE kattevarjus.

«See lugu on vale. Poola ja Briti kodanikud töötavad küll Moldova missiooni juures, kuid neid pole arreteeritud,» selgitas teine OSCE esindaja Moldovas Paula Alvarez-Palencia.

1992. aastal Moldovast lahku löönud tunnustamata Transnistria vabariigis on Vene väeüksused asunud alates samast aastast. Venemaa on viidanud oma piirkondlikele erihuvidele, mis ei võimalda nende sõdureid rahvusvaheliste üksustega asendada.

Just Vene väeüksused Transnistrias on umbmäärase staatusega tunnustamata vabariigi küsimuse lahendamisel määrava tähtsusega ja umbes 2500 sõduri lahkumist nõuab ka Moldova keskvalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles