Bulgaaria on endiselt valitsuseta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria endine peaminister Boiko Borisov.
Bulgaaria endine peaminister Boiko Borisov. Foto: SCANPIX

Bulgaaria president tegi täna sotsialistidele ülesandeks valitsus moodustada, sest parlamendivalimised võitnud endise peaministri Boiko Borisovi konservatiivid ei tulnud sellega toime.

Borisov, kelle paremtsentristlik erakond GERB võitis 12. mai valimised, tunnistas täna, et neil ei ole stabiilse valitsuse moodustamiseks parlamendis piisavalt kohti.

«Ma palun andestust meie rohkem kui miljonilt valijalt, kes ootasid meilt valitsuse moodustamist..., aga meie pakutud kabinetile ei ole mingil moel võimalik parlamendi toetust saada,» ütles ta.

President Rosen Plevneliev andis teatapulga edasi sotsialistidele, kes tulid 84 parlamendikohaga valimistel teiseks.

Sotsialistid on öelnud, et nemad üritavad moodustada laiapõhjalise toetusega tehnokraatide valitsuse, mida juhiks endine parteitu rahandusminister Plamen Orešarski.

Sotsialistidele on toetust lubanud türgi vähemuse partei MTF, kel on parlamendis 36 kohta. Ilmselt nõustub valitsust vaikimisi toetama ka 23 parlamendikohaga marurahvuslik Ataka.

Tehnokraatide valitsus pannakse parlamendis hääletusele tõenäoliselt järgmisel teisipäeval ja sel on vaja üksnes lihthäälteenamust, mis on teostatav ka Ataka boikoti korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles