Nemtsov Tallinnas: Venemaa diktatuur on tõsisem kui Valgevenes

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Nemtsov.
Boriss Nemtsov. Foto: SCANPIX

Venemaa endise asepeaministri ja praeguse opositsionääri Boriss Nemtsovi sõnul on Venemaa liikunud demokraatiast diktatuuri ning olukord on halvem isegi Valgevenest.

«Meil on näiteks rohkem poliitilisi vange kui Valgevenes. Vene diktatuur paistab isegi tõsisem olevat kui Valgevene oma. Näiteks välisagentide seadus, Aleksandr Lukašenka pole midagi taolist sisse viinud,» sõnas Nemtsov täna Tallinnas Lennart Meri konverentsil esinedes.

«Vladimir Putini populaarsus on alla läinud ja nüüd tegeletakse reitingu parandamiseks vaenlaste otsimisega. Peamine sisevaenlane on muidugi Vene opositsioon. Mina olen ka vaenlane,» sõnas Nemtsov. Lisaks on sisevaenlane Nemtsovi sõnul Aleksei Navalnõi. «Tema on praegu alustatud viis kohtuasja, kuid Putin kardab teda, sest ta on üks korruptsioonivastase võitluse liidreid,» ütles Nemtsov.

«Järgmised sisevaenlased on MTÜd, muidugi vihkab Putin sõltumatuid ühendusi. Näiteks riikides korruptsioonitaset mõõtev Transparency International on nüüd välisagentideks, st spioonideks kuulutatud,» ütles Nemtsov. Lisaks on tõeline Putini vaenlane tema hinnangul – valimiste vaatlemisega tegelev Vene sõltumatu vabaühendus Golos. «Putinil väga sõpru pole,» lõpetas Nemtsov.

Otsepilti Lennart Meri konverentsist saab vaatada siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles