Süüria opositsioon kutsus Hezbollah´ võitlejaid poolt vahetama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hezbollah' toetajad kuulavad šeik Hassan Nasrallah kõnet eilsel Liibanoni vabastuspäeval.
Hezbollah' toetajad kuulavad šeik Hassan Nasrallah kõnet eilsel Liibanoni vabastuspäeval. Foto: AP / Scanpix

Süüria suurim opositsioonirühmitus kutsus täna koos Süüria valitsusvägedega riigi keskosas Qusayri linna ründavaid Liibanoni šiiarühmituse Hezbollah võitlejaid poolt vahetama.

«Hezbollah kordab president Bashar al-Assadi režiimi ränka viga, sundides oma inimesi tapma süütuid süürlasi, mis viib kahtlemata Hezbollah´ auväärsed liikmed poolt vahetama,» teatas Süüria Rahvuskoalitsioon avalduses.

«Süüria koalitsioon loodab rahu Liibanoni rahvale ning taunib Hezbollah´ plaani muuta Süüria revolutsioon regionaalkonfliktiks.»

Hezbollah´ liider Hassan Nasrallah lubas laupäeval võitu Süüria relvakonfliktis ja nimetas naaberriiki Hezbollah´ Iisraeli-vastase võitluse selgrooks.

Süüria opositsiooni hinnangul kasutas Nasrallah ideoloogilist ja äärmuslikku retoorikat, et tõugata oma võitlejad sõtta, mis põhineb pettusel ja valedel ning viib liikumise surma ja hävingusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles