Olukord Rootsis hakkab maha rahunema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockhomi märulipolitsei otsib läbi eile ühes eeslinnas kinni peetud noori mehi.
Stockhomi märulipolitsei otsib läbi eile ühes eeslinnas kinni peetud noori mehi. Foto: Reuters/ Scanpix

Rootsi pealinnas Stockholmis jätkusid ööl vastu tänast rahutused, kuid politsei hinnangul hakkab olukord normaliseeruma.


«Mis puutub autode süütamisse, siis neid on olnud vähem, laiali erinevates paikades, kuid mitte nii palju kui viimastel päevadel,» ütles Stockholmi politsei kõneisik Lars Byström Rootsi Raadiole.

Stockholmi lõunapoolses eeslinnas Vaarbergis ründasid kive pilduvad noorukid politseipatrulli, kuid keegi viga ei saanud ja korravalvurid ei vahistanud kedagi.

Teises lõunapoolses eeslinnas Jordbros rünnati politseinikke, kui nad püüdsid vahistada üht korrarikkujat. Politsei kasutas enesekaitseks pisargaasi.

Ööl vastu laupäeva levisid rahutused ka teistesse linnadesse, kuid pühapäeval ei olnud politseil teateid probleemidest väljaspool Stockholmi.

Reedel saabusid Stockholmi politsei lisajõud Göteborgist ja Malmöst.

Pealinna tänavatel patrullis ka suur hulk lapsevanemaid ja vabatahtlikke, et aidata korrarikkujad välja selgitada ja rahu taastada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles