Video: Austraalia hirmsamaid massimõrvareid võttis süüdistuse omaks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia Uus-Lõuna-Walesi ülekohus mõistis Quakers Hilli hooldekodu endise hooldaja Roger Deani süüdi süütamises ja 11 vanuri mõrvamises.

Austraalia meedia nimetab 37-aastane Deani riigi üheks kõige hirmsamaks massimõrvariks, vahendas ABC.

Õõvastav kuritegu leidis aset 18. novembril 2011. aastal. Uurijate kinnitusel süütas Dean ehitise kahest kohast ja kahjutuli tekitas suuri kahjusid. Sündmuskohal hukkus kolm vanurit, saadud vigastuste tõttu suri hiljem veel kaheksa inimest.

Ohvriteks olid abitud vanainimesed, kellest osad oli pimedad või kannatasid dementsuse all.

Mees ise jäi rahulikult kõrvale ja jälgis tule levikut. Tuletõrjujad jõudsid ruttu kohale ja hakkasid inimesi välja aitama. Alguses oli neil keeruline mõista, kuidas ehitise evakuatsioonisüsteem toimib.

Dean istus täna kohtus, vahtis oma jalgu ja kuulas ilmetu näoga pealt, kui süüdistuse punktid ette loeti. Ta võttis kahjutule süütamise omaks. Varem oli ta väitnud, et püüdis inimesi tulest välja aidata.

Kohtuhoone juures viibinud Elly Valkay kinnitas Reutersile, et on õigluse võidu üle rõõmus. Tema kaotas õnnetuses oma 90-aastase ema Neeltje Valkay.

Kohtunik Megan Latham teeb Deanile määratud karistuse avalikuks mõne aja pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles