Maduro: CNN õhutab Venezuelas riigipöördele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro.
Venezuela president Nicolas Maduro. Foto: SCANPIX

Venezuela president Nicolás Maduro süüdistas eile USA telekanali CNN hispaaniakeelset versiooni (CNN en español) riigipöördekatsele õhutamises osana laiemast meediasõjast tema juhitud sotsialistliku valitsuse vastu.

«CNN en español on uudistekanal, mida kontrollivad need, kes soovivad Venezuela destabiliseerimist. Nad kutsuvad avalikult üles Venezuelas riiki pöörama. Kanal edastab meie riigi poliitilist ja ühiskondlikku elu moonutatud kujul,» lausus Maduro riigitelevisioonis tehtud pöördumises.

Presidendi sõnul on hispaaniakeelse CNN-i tegevus osa laiemast «brutaalsest psühholoogilisest sõjast», mida veab tema valitsuse kokkuvarisemist taotlev «fašistlik paremtiib».

«CNN en español on muutunud meie riigi vastu suunatud sekkumiskampaania teravikuks. See edastab 24 tundi päevas uudised, mis näitavad Venezuelat halvas valguses,» rääkis riigipea.

Maduro võitis valimiskomisjoni andmeil endise presidendi Hugo Cháveze surma järel välja kuulutatud ja 14. aprillil korraldatud ennetähtaegsed presidendivalimised Tema valimisvõitu ei ole tunnistanud vastaskandidaat Henrique Caprilese juhitav opositsioon.

President on raevukalt reageerinud ja valeks nimetanud süüdistusi valimistele eelnenud sisevõitlusest valitsuspartei Venezuela Ühendatud Sotsialistliku Partei (PSUV) sees, milles konkureerisid väidetavalt omavahel Maduro toetajate leer ning rahvusassamblee spiikri Diosdado Cabello poolehoidjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles