Kahtlusalune tunnistas end Prantsuse sõduri pussitamises süüdi

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei eskordib pussitamises kahtlustatavat (paremal).
Prantsuse politsei eskordib pussitamises kahtlustatavat (paremal). Foto: AFP / Scanpix

Täna vahistatud kahtlusalune on tunnistanud Prantsuse sõduri pussitamist nädalavahetusel Pariisis ning tegutses ilmselt oma religioossest ideoloogiast lähtudes, ütles Pariisi prokurör Xavier Molins.


Molinsi sõnul on 22-aastane Alexandre D. Mõne aja eest islamisse pöörunu ning palvetas enne reamees Cedric Cordiez pussitamist, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Mees oli politseile varem tuntud – 2009. aastal kontrolliti ta isikut seoses tänaval palvetamisega.
Prokuröri sõnul oli kahtlusalusel üsna selge kavatsus patrulliv sõdur tappa.

23-aastane Cordiez lasti esmaspäeval haiglast koju ning ta naasis oma üksuse juurde.

Pussitamine paistis möödunud nädalal Londonis toime pandud Afganistanis teeninud sõduri mõrva kopeerimisena. Ametivõimud üritavad välja selgitada, kas see ka tegelikult nii oli.

Pariisi politsei juurdlusbüroo ülem Christan Flaesch kinnitas, et kuigi kahtlusalune on korra varem politsei huviorbiiti sattunud, et ole tema puhul täheldatud mingit seotust vägivaldse äärmuslusega.

Molinsi sõnul oli ründaja äärmiselt sihikindel sõdurit korduvalt pussitades. Nugade ostmise umbes tund enne rünnakut on jäädvustanud ostukeskuse turvakaamera. Lindistuselt on näha ka see, kuidas mees kaheksa minutit enne rünnakut palvetas.

Kahtlusalune arrteeriti prokuröri sõnul juhtumiga mitte seotud sõbra kodust.

Politseiallikas sõnas, et kahtlusalune ei avaldanud arreterimisel vastupanu ning rääkis politseinikele, et peitis end kolm päeva mahajäetud vagunis.

Juurdlusele lähedalseisev isik rääkis varem, et kahtlusalune oli viimased kolm aastat väga traditsioonilise, isegi radikaalse islami järgija.

Kahtlusaluse isik tuvastati turvakaamera video ja sündmuspaigale jäetud DNA põhjal.

Siseminister Manuel Valls ütles oma avalduses, et uurijad koguvad kahtlusaluse motiivide ja tausta kohta põhjalikumaid materjale.

Valls hoiatas Prantsuse televisioonis kasvava hulga noorte radikaalide eest, meenutades islamist Mohamed Merah'd, kes tappis möödunud aastal Toulouse'i edelaosas kolm sõdurit ja veel neli inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles