Merkel ja Hollande otsivad lahendust noorte tööpuuduse probleemile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merkel ja Hollande teineteist tervitamas enne Saksamaa ja Prantsusmaa sõpruskohtumist jalgpallis selle aasta veebruaris.
Merkel ja Hollande teineteist tervitamas enne Saksamaa ja Prantsusmaa sõpruskohtumist jalgpallis selle aasta veebruaris. Foto: POOL/REUTERS


Prantsuse president François Hollande ja Saksa kantsler Angela Merkel arutavad täna Pariisis üha teravnevat noorte tööhõive probleemi eurotsoonis, mis seab ohtu miljonite tuleviku.


Saksamaa ja Prantsusmaa püüavad töötada välja ühise seisukoha, sest noorte tööhõive on üks juuni lõpus peetava Euroopa Liidu tippkohtumise peateemasid.

Esmalt külastatakse Louvre'is näitust «Saksa mõte ja maal Friedrichist Beckmannini», mis kajastab aastatel 1800-1939 sakslaste mõttemaailma kujundanud teemasid ja seejärel suundutakse kõnelusteks Élysée paleesse.

Liidritele esitatakse raport Euroopa kasvu ja konkurentsivõime edendamisest, mille kaasautoriteks on Siemensi nõukogu esimees Gerhard Cromme ning Prantsuse klaasi- ja ehitusmaterjalitootja Saint Gobaini nõukogu esimees Jean-Louis Beffa.

Berliin ja Pariis on lubanud ühist tegevuskava noortele töökohtade loomiseks. Hollande on hoiatanud põlvkondade katkestuse eest, kui seda probleemi kiiresti ei lahendata.

Euroopas on ametlikult töötuna registreeritud ligikaudu kuus miljonit noort. Noorte tööpuudus on terav probleem paljudes eurotsooni riikides, eriti neis, mis majanduse restruktureerimiseks ja võla vähendamiseks on sunnitud kokkuhoiureformid läbi viima. Mõnes neist ulatub noorte tööpuudus 50 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles