Jaapanis mõisteti surma halastamatu roimar

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanis mõisteti surma järjekordne roimar, kuid inimõiguslased soovivad surmanuhtluse kaotamist.
Jaapanis mõisteti surma järjekordne roimar, kuid inimõiguslased soovivad surmanuhtluse kaotamist. Foto: AP / Scanpix

Jaapani kohus mõistis täna surma 52-aastase mehe, kes mõrvas halastamatult seitse sugulast ja naabrit.

Kobe ringkonnakohus leidis, et Yasutaka Fujishiro tappis 2004. aasta augustis Jaapani lääneosas asuvas Kakogawas vasara ja noaga oma 80-aastase tädi, kaks tädipoega ning veel neli inimest, mistõttu ta hukatakse poomise läbi, vahendas AFP.

«Kuritegu pandi toime kindla kavatsusega tappa ning brutaalsus oli enneolematu,» vahendas kohalik ringhääling NHK ülemkohtuniku Makoto Okada sõnu.

Fujishiro tungis enne koitu oma tädi majja, tappis naise ja tema kaks poega ning tekitas raskeid vigastusi ühe poja naisele, kes jäi siiski ellu. Seejärel tungis ta naabermajja, kus tappis neljaliikmelise perekonna ja pani seejärel maja põlema.

Möödunud aastal poodi Jaapanis 15 mõrva eest surma mõistetud kurjategijat. Jaapani kinnipidamisasutustes ootab surmaga lõppeva kohtuotsuse täidesaatmist veel 95 inimest.

Surmanuhtluse määramine ei tähenda, et otsus kohe ka täide viiakse. Süüalused võivad karistuse täidesaatmist vanglas oodata koguni kümneid aastaid. Sel nädalal hukatud kurjategijatest ootasid oma süüotsuse täidesaatmist kuni kolm aastat.

Amnesty International ja teised rahvusvahelised inimõigusorganisatsioonid on palunud Jaapanil surmanuhtlusest loobuda.

Maailma juhtivaid tööstusriike ühendava G7 klubi liikmesriikidest on Jaapan ja USA ainsad arenenud tööstusriigid, kus pole surmanuhtlust kaotatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles