Põhja-Korea tulistas välja veel ühe raketi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea mereväealus (alumine) väljumas Yeonpyeongi saare baasist vaidlusalustes vetes Kollasel merel.
Lõuna-Korea mereväealus (alumine) väljumas Yeonpyeongi saare baasist vaidlusalustes vetes Kollasel merel. Foto: AFP / Scanpix

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap andmetel on Põhja-Korea tulistanud idarannikul välja veel ühe lühimaaraketi, mis on sel nädalal juba kuues selline pärast esmaspäevast tuumakatsetust suletud riigis.


Kaitseministeeriumist keelduti infot kommenteerimast, kuid sama agentuuri teated varasemast raketikatsetusest said hiljem ametliku kinnituse, märkis AFP.

Pyongyang ähvardas täna astuda uusi samme oma kaitse kindlustamiseks, kui maailma suurriigid otsustavad selle vastu kehtestada täiendavaid sanktsioone.

Soulis kardetakse, et kasvavalt sõjakas naaber valmistub agressiivseteks sammudeks, kuna kahe riigi vaidlusalustest piirivetest lahkusid Hiina kalalaevad, mis on halvaks endeks, kirjutas ka Reuters.

Lõuna-Korea ja USA viisid oma ühisväed juba eile kõrgendatud valmisolekusse.

Kümne viimase aasta jooksul on puhkenud kaks verist vastasseisu Koreade merepiiril ning sama võib peagi taas juhtuda. Ka eelmised kokkupõrked leidsid aset juunis, kui piirkonnas saabub krabipüügi kõrgaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles