Gruusia võimud uurivad presidendi väidetavaid Botoxi-kulutusi

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili möödunud kuul pealinnas Thbilisis tema toetuseks korraldatud meeleavaldusel.
Gruusia president Mihheil Saakašvili möödunud kuul pealinnas Thbilisis tema toetuseks korraldatud meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Gruusia prokurörid sõnasid täna, et uurivad väiteid, nagu oleks riigi raha väärkasutatud. Nimelt on esile kerkinud süüdistused, nagu oleks president Mihheil Saakašvili kulutanud valitsuse rahakotist tuhandeid dollareid USAs Botoxi-süstide tegemiseks.

«On algatatud suuremahuline uurimine  riigieelarve väärkasutamise asjus,» sõnas prokuratuuri pressiesindaja Hatuna Paišadze uudisteagentuuri AFP teatel. Paišadze ei täpsustanud, mida täpselt uuritakse.

«Prokuratuuril on õigus kõiki inimesi küsitleda, kes võisid asjaga seotud olla ja sinna hulka võib kuuluda ka Gruusia president,» lisas ta.

Saakašvili-vastane telekanal Imedi näitas täna ka presidendi väidetavaid kuludokumente. Nende järgi olevat Saakašvili kulutanud üle 11 000 dollari (8500 eurot)  valitsuse raha kosmeetilistele protseduuridele, mis ta lasi teha 2009. ja 2011. aastal New Yorki külastades.

Väidetavalt olevat dokumentidest selgunud ka see, et Saakašvili kulutas riigi Suurbritannias rahakotist ligi 9000 (umbes 6900 eurot) dollarit, et soetada tundmatuks jääva USA näitlejanna aktiportree.

Saakašvili erakonnakaaslane Ühtsest Rahvuslikust Liikumisest (UNM) Givi Targamadze seadis dokumentide ehtsuse aga kahtluse alla ja meenutas, et sel aastal on sarnaseid süüdistusi juba esitatud – hiljem osutusid need aga vääraks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles