Peterburi elanik registreeris enda korterisse üle 2700 välismaalase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade öisele Peterburile.
Vaade öisele Peterburile. Foto: SCANPIX

Vene võimud võivad algatada Peterburi elaniku suhtes kriminaalasja, kes on oma korterisse registreerinud ligi 2750 võõrriikide kodanikku, teatas täna politsei pressiesindaja.

Vene seaduste kohaselt peavad riigis üle seitsme tööpäeva viibivad välismaalased oma majutuskoha kolme tööpäeva jooksul registreerima kohalikus migratsiooniametis. Vastuvõttev osapool, kes aitab oma külalist registreerimisel, võtab oma õlule ka külalise eest vastutamise.

«See ei ole esimene kord, kui see kodanik endale tähelepanu tõmbab. Ta on varemgi sarnase väärteoga silma jäänud,» sõnas RIA Novosti teatel politsei pressiesindaja Darja Kazankova .

Karankova sõnul ähvardavad korteriomanikku nüüd aga kriminaalsüüdistused. Süüdimõistmisel võib teda ees oodata kuni viieaastane vangistus, kuid ükski Vene kohus pole selliste süüdistuste puhul kohtualusele veel vanglakaristust mõistnud.

Ükski sellele aadressile registreeritud 2750 välismaalasest korteris ei elanud, sõnas Kazanova ja lisas, et säärane ebaseaduslik tegevus takistab nii politsei kui ka migratsiooniameti tööd.

Kazanova hinnangul on riiklik migratsiooniteenistus avastanud vähemalt sada sarnast korterit, kuhu välismaalased saavad end umbes 1000-1500 rubla (24-35 eurot) eest ajutiselt registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles