Egiptus mõistis viis välismaalast surma hašiši smugeldamise eest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Egiptuse kohus mõistis täna surma viis välismaalast, nende hulgas ühe briti meremehe, pärast seda, kui nad tunnistati süüdi narkootikumide smugeldamise eest, teatas kohtu ametnik.

Ametnik ütles, et Punase mere provintsi kohtu sõnul oli süüdistavate näol tegemist rahvusvahelise jõuguga, mis üritas Egiptusesse kolm tonni hašišit smugeldada. Lisaks surma mõistmisele määrati neile ka trahv 85 miljonit Egiptuse naela (9,3 miljonit eurot), vahendab ABC News.

Süüdi mõistetud on kõik meremehed, kes vahistati Punase Mere äärses rannikulinnas Marsa Alam. Nende hulgas oli veel üks pakistanlane ja kolm isikut Seišellidelt.

Suurbritannia välisministeerium väljendas muret ning ütles, et nende konsulaarmeeskond jälgib juhtumit.

«Suurbritannia valitsus on äärmiselt murelik Ühendkuningriigi kodanikule määratud surmanuhtluse pärast,» ütles üks pressiesindaja ning lisas, «me oleme igal juhul surmanuhtluse vastu. Meie konsulaarmeeskond Kairos on asjasse seotud Ühendkuningriigi kodanikuga ühendust võtnud ning teeme kõikvõimaliku hukkamise ärahoidmiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles