NATO saadab Liibüasse ekspertide missiooni

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen teatas täna, et allianss saadab ekspertide missiooni Liibüasse uurima riigi vajadusi ajal, mil nad seisavad silmitsi mässuliste sissevooluga Malist.

Julgeolekueksperdid muretsevad, et Al-Qaedaga seotud mässulised, kes prantsuse vägede poolt Malist välja aeti, võivad üritada endale Liibüa lõunaosas ohutut varjupaika rajada, kirjutab uudisteagenuur AP.

Rasmusseni sõnul saab missioon alguse niipea kui võimalik ning koos liibüalastega selgitatakse välja kohad, kus liibüalased nõu vajavad ja allianss oma panuse anda saab. Ta rõhutas, et see ei tähenda kanna kinnitamist Põhja-Aafrika riigis.

«See ei tähenda vägede saatmist Liibüasse. Kui me tahame õppusi korraldada, siis neid saab teha ka väljaspool Liibüat,» lausus peasekretär.

Rasmussen ütles, et NATO kavatseb selle kooskõlastada teiste riiklike ja rahvusvaheliste püüdlustega ning loodab ekspertide grupilt juuni lõpuks raporti saada. Enne seda kindlamaid plaane ei tehta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles