Türgi meeleavaldustes tapeti 22-aastane mees

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastaseid sõnumeid edastavad meeleavaldajad Ankaras.
Valitsusvastaseid sõnumeid edastavad meeleavaldajad Ankaras. Foto: AFP/SCANPIX


Eile suri haiglas 22-aastane mees, keda tulistas meeleavaldusel seni tundmatuks jäänud isik, teatas täna telekanal NTV.


Praeguseks on koos Comertiga surnud meeleavaldustega seotud vägivaldsetes sündmustes vähemalt kaks inimest, edastab uudisteagentuur AFP. Amnesty International rääkis kahest hukkunust juba nädalavahetusel.

Reedel pargi asemele ostukeskuse ehitamise vastu korraldatud rahumeelsest meeleavaldusest said pärast politsei jõhkrat sekkumist laiaulatuslikud valitsusvastased rahutused. Rahvas on vihane juhtiva Õigluse ja Arengu partei (AK) valitsuse peale, kes tegeleb järjest konservatiivsemate seaduseelnõudega.

Peamisesse opositsiooniparteisse kuuluv seadusandja Hasan Akgol rääkis telekanalile, et Comert oli Vabariikliku Rahvapartei noorteharu liige. Akgol kinnitas, et politsei algatas juhtumi asjus juurdluse.

Peaminister Recep Tayyip Erdoğan seisab silmitsi oma kümneaastase valitsusaja kõige ägedamate protestidega.

Kriitikud süüdistavad teda autoritaarses valitsemisstiilis ning püüetes viia ametlikult ilmalikus Türgis läbi konservatiivseid islamistlikke reforme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles