Bostoni pommiplahvatustest kannatada saanutest viimane pääses haiglast koju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BErika Brannock
BErika Brannock Foto: SCANPIX

Selle aasta aprillis plahvatas USAs Bostoni maratonil kaks pommi, mille tõttu hukkus kolm inimest ning üle 200 sai kannatada.

Selle nädala esmaspäeval pääses Bostoni Beth Israel Deaconess Medical Center haiglast koju Bostoni plahvatustest kannatada saanutest viimane, edastab foxnews.com.  

29-aastane lasteaiakasvataja Erika Brannock oli haiglaravil 50 päeva.

Talle tehti 11 operatsiooni ja ta kaotas pommi tõttu ühe jala.

Brannock tahab üles leida naise, kes sõna otseses mõttes ta elu päästis kui pomm oli tema kõrval plahvatanud.

Brannock sai teada, et temaga samas haiglas on mees, keda kahtlustatakse pommirünnaku korraldamises.

Brannock viidi operatsioonidele selle osakonna lähedalt, kuhu oli isolatsiooni paigutatud kahtlusalune tšetšeen Džohhar Tsarnajev.

Kui naine seda teada sai, tekkisid tal õudusunenäod ja paanikahood. Brannock hakkas kartma, et mees laseb ka haigla õhku.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agendid rahustasid naist, et see ei ole võimalik, kuna Tsarnajevit valvatakse ööpäev läbi ning turvameetmeid on karmistatud.

15.aprillil plahvatasid Bostoni maratoni finišialal kaks surveanumatesse paigutatud pommi 13 sekundilise vahega. FBI jõudis üsna kiiresti jälile, et plahvatuse korraldasid kaks tšetšeenist venda Džohhar ja Tamerlan Tsarnajev. Viimane hukkus politseiga peetud tulevahetuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles