Saksa kohus toetas maksusoodustusi samasoolistele paaridele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geiparaad
Geiparaad Foto: SCANPIX

Saksa konstitutsioonikohus otsustas neljapäeval, et samasoolistel paaridel on õigus samadele maksusoodustustele, mis on ette nähtud abielupaaridele.

Föderaalne konstitutsioonikohus Karlsruhes otsustas, et gei- ja lesbipaaridele maksusoodustuste keelamine rikub nende kodanikuõigusi.

Otsus kehtib tagasiulatuvalt 2001. aasta 1. augustini, kui Saksamaal jõustusid niinimetatud registreeritud partnerlused, mis ei ole seaduse järgi abieluga võrdsed.

Kohus teatas, et gei- ja lesbipaaridele tuleb viivitamatult anda samad soodustused, mis on ette nähtud heteroseksuaalsetele abielupaaridele, sest "ebavõrdseks kohtlemiseks ei ole põhjapanevat alust".

Abielupaarid, kus on mehe ja naise palga vahel suur erinevus või kus üks ei tööta, võivad lüüa kokku terve pere sissetuleku, mille järgi arvestatakse osapoolte isiklik maksumäär. Samasoolistele paaridele sellist soodustust lubatud ei ole ning kohtu otsus tähendab, et Saksa maksuamet peab tasuma miljoneid eurosid oma kooselu registreerinud homoseksuaalidele, kes on liiga palju makse maksnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles