Kohus jättis Bolotnaja väljaku meeleavaldajad kuueks kuuks vahi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10 meesoost süüalust hoiti kohtuistungi ajal klaaspuuris.
10 meesoost süüalust hoiti kohtuistungi ajal klaaspuuris. Foto: AP / Scanpix


Moskva kohus pikendas president Vladimir Putini vastasel meeleavaldusel vägivalla õhutamises süüdistatava 10 isiku kinnipidamisaega täna kuue kuu võrra.


Kohus rahuldas süüdistaja taotluse pikendada kinnipidamist detsembrini, ütles Zamoskvoretski kohtu pressisekretär Interfaxile.

Kohtu eesistuja Natalia Nikišina pikendas detsembrini ka kahtlusaluse Aleksandra Duhhanina koduaresti ja aktivist Maria Baronovale määratud reisipiiranguid.

Süüdistaja ütles taotluse põhjenduseks, et vastasel korral võivad süüalused põgeneda või tunnistajatele survet avaldada.

Vene opositsioon korraldas 2012. aasta 6. mail, president Vladimir Putini ametissevannutamise eelõhtul, Moskva kesklinnas Bolotnaja väljakul 50 000 osavõtjaga suurmeeleavalduse. Miiting muutus vägivaldseks ning puhkesid kokkupõrked protestijate ja politsei vahel. Kokku peeti kinni 400 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles