Süürias jäid kadunuks kaks prantsuse ajakirjanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika ajakirjanik Marie Colvin ja Prantsuse fotograaf Remi Ochlik, kes hukkusid Süürias möödunud aasta oktoobris, kui valitsusväed pommitasid opositsiooni tugipunkti Homsis.
Ameerika ajakirjanik Marie Colvin ja Prantsuse fotograaf Remi Ochlik, kes hukkusid Süürias möödunud aasta oktoobris, kui valitsusväed pommitasid opositsiooni tugipunkti Homsis. Foto: AP / Scanpix

Kaks Prantsusmaa raadiojaama heaks töötavat raadioajakirjanikku on Süürias kadunud, teatas täna varahommikul nende tööandja Europe 1, kes polnud neist üle 24 tunni mitte ühtegi teadet saanud.


Kadunuteks on kogenud kriisikollete reporter Didier François ja fotograaf Edouard Elias. Raadiojaama andmetel tehakse koostööd Prantsusmaa võimudega, et koguda nende kohta rohkem informatsiooni.

Avaldus tuli vahetult pärast Prantsusmaa presidendi François  Hollande'i nõuet Süürias kadunud ajakirjanike vabastamiseks.

«Ma nõuan, et need ajakirjanikud vabastataks viivitamatult,» ütles Hollande ajakirjanikele Jaapanis, kus ta hetkel visiidil viibib.

Hollande'i sõnul pole ajakirjanikud seal ühegi riigi esindajad, nad on inimesed, kes teevad tööd, et maailm saaks teada, mis seal toimub.

«Ajakirjanikud peavad Süürias ringi liikuma, et edastada uudiseid, mida ootab kogu maailm», sõnas ta.

President Bashar al-Assadi režiimi vastase ülestõusu algusest 2011. aasta märtsis on seal ühenduse Reporters Without Borders (Piirideta Ajakirjanikud) andmetel hukkunud vähemalt 24 ajakirjanikku, nende seas mitmeid välismaalasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles