Clevelandi inimröövlit ootab 329 süüdistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme naise ligi kümme aastat kinni hoidmises süüdistatav Ariel Castro.
Kolme naise ligi kümme aastat kinni hoidmises süüdistatav Ariel Castro. Foto: AFP / Scanpix

Kolme naise ligi kümneks aastaks vangistamise tõttu kinni peetud Clevelandi mehele esitati vandemeeste kogu poolt süüdistused vägistamises ja inimröövis.

Kokku ootab Ariel Castrot 329 süüdistust: 139 vägistamise, 177 inimröövide, seitse seksuaalse sundimise, kolm kallaletungide ning üks kriminaalset tegutsemist võimaldavate tööriistade omamise eest.

52-aastast meest ootab ühtlasi ka ühe naise raseduste lõpetamise tõttu kaks süüdistust raskendatud asjaoludel mõrvas.

Kolm röövitud naist olid Michelle Knight (32), Amanda Berry (27) ja Gina DeJesus (23).

Möödunud kuul esitati kahtlusalusele süüdistus kolmes vägistamises ning neljas inimröövis – naistega koos oli majas vangistuses ka kuueaastane tüdruk, kelle vanemateks on Berry ja Castro.


Castro astub kohtu ette järgmisel nädalal, mil talle määratakse ka kohtunik, kinnitasid süüdistajad.

Vanglaametnikud teatasid, et käesoleval nädalal lõpetati tema pidev jälgimine, mille eesmärgiks oli takistada võimalikku enesetappu.

«Tänased süüdistused on esimene suur samm õiguse mõistmise protsessis,» sõnas Cuyahoga maankonna süüdistaja Timothy McGinty oma avalduses.«Uurimine jätkub ning me esitame oma leiud vandekohtule.»

142-leheküljelises süüdistuses on kokku võetud naiste läbielamised aastani 2007: kallaletungid, vägistamised ja piinamine. Edasiste aastatega veel tegeletakse ning tõenäoliselt lisandub süüdistusi veelgi.

Süüdistajate teatel kannatasin naised üle kümne aasta peksmisi, kinni sidumist, nende liikumist piirati ning neid kasutati seksuaalselt ära ega lubatud kunagi väljapoole Castro maja.

McGinty nimetas Castro kodu möödunud kuul piinakambriks ja eravanglaks. «See kohutav vägivald ja piinamine, mida ohvrid üle kümne aasta taluma pidid on kujuteldamatu,» sõnas ta ajakirjandusele.

Castro advokaadi sõnul mees end süüdi ei tunnista ning kutsus üles avalikkust mitte tegema hukkamõistvaid otsuseid.

«Ta ei ole koletis ning meedia ei tohiks teda demoniseerida,» sõnas advokaat.

Castro tütar Angie Gregg sõnas CNNile, et isa teod on tema silmis kohutavad ning ta on oma isast lahti öelnud. Castro vennad, kes esialgu koos mehega arreteeriti ning hiljem süütutena vabadusse lasti, loodavad, et nende vend läheb vangi.

Kui süüdistus on täielik, arutleb vastav komitee, kas nõuda selle juhtumi puhul surmanuhtlust, seisis süüdistaja avalduses.

Berry, kes kadus 2003. aastal, päev enne oma 17. sünnipäeva, põgenes Castro majast 6. mail.

Seejärel vabastati majast ka teised naised. Nad kõik kinnitasid, et Castro pakkus neile küüti ning röövis nad.

Berry rääkis võimudele, et teda sunniti sünnitama majas plastikust vannis, et pärast oleks lihtsam koristada.

Knight sõnas, et tema rasedused lõppesid pärast seda, kui vangistaja näljutas teda vähemalt kaks nädalat ning peksis teda korduvalt kõhtu.

Ta rääkis ka, et Castro sundis teda Berryt sünnitusel aitama ning ähvardas, et tapab naise, kui laps ellu ei jää. Laps lõpetas hingamise ning Knight tegi talle päästvat suust-suhu hingamist.

Knight kadus 2002. aastal 20-aastasena, DeJesust nähti viimati 2000. aasta aprillis, mil ta oli 14-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles