Tšehhi üleujutuste kahjud ulatuvad miljonite eurodeni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutatud hotell Hrenskos Tšehhi ja Saksamaa piiri lähedal.
Üleujutatud hotell Hrenskos Tšehhi ja Saksamaa piiri lähedal. Foto: AP / Scanpix

Böömimaal üleujutuste tekitatud kahju võib ulatuda kümnete miljardite Tšehhi kroonideni, vahendas portaal češkeNoviny eile peaminister Petr Nečasi sõnu.

Peaminister lisas, et lõplik kahjude maksumus selgub alles siis, kui tulvavesi on taandunud.

Eile kaotasid Vitava jõel elu kaks alkoholi tarvitanud noormeest, kes uppusid, kui nende parv ümber läks, ütles Tšehhi politseiülem Martin Červíček.

Jõgede veetase on juba langemas, kuid eelmisel nädalalõpul üles seatud tulvatõkkeid ei võeta maha, sest meteoroloogid ennustavad pühapäevaks ja esmaspäevaks vihma.

Elbe jõe tase tööstuslinnas Ústí nad Labemis, mis oli üks rängemini kahjustatud linnu, on juba meetri võrra langenud.

Tuhandetel inimestel Böömimaa kesk- ja põhjaosas ei ole endiselt elektrit, kuid energiafirmad on elektrivarustust taastamas.

Paljud umbes 19 000-st evakueeritud inimesest on juba hakanud kodudesse naasma ning osadel vee alla jäänud teedel on liiklus taastatud.

Transpordiminister Zbyněk Stanjura ütles reedel, et tulvakahjud maanteedel ja raudteedel ulatuvad esialgsetel hinnangutel üle miljardi krooni (üle 39 miljoni euro).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles