Elbe jõgi purustas Saksamaal veel ühe kaitsetammi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored sakslannad Wittenberges Elbe kaldaid liivakottidega kindlustamas.
Noored sakslannad Wittenberges Elbe kaldaid liivakottidega kindlustamas. Foto: SCANPIX

Elbe jõgi purustas täna varahommikul Saksamaal veel ühe kaitsetammi, sundides võime evakueerima kümme küla ja sulgema olulise raudteelõigu.

Varahommikul murdis jõgi läbi Fischbecki kaitsetammi ning Saksa raudtee oli sunnitud sulgema Fischbecki raudteesilla, mida kasutavad Berliini Kölni, Frankfurti ja Amsterdamiga ühendavad rongid. Osa ronge suunati teistele teedele, osa reise jäeti ära.

Ülesvoolu Saksi-Anhalti liidumaa pealinnas Magdeburgis on Elbe rekordiline veetase hakanud langema. Nädalavahetusel tõusis Elbe veetase Magdeburgis tavalisest viis meetrit kõrgemale, kuid esmaspäeva hommikuks oli veetase umbes 30 sentimeetri võrra langenud ning võimude teatel üleujutus linna elektrialajaama enam ei ähvarda. Pühapäeval evakueeriti Magdeburgis 23 000 inimest.

Ungari pealinnas Budapestis saavutas Doonau rekordtaseme pühapäeva õhtul, esmaspäeva hommikul hakkas veetase langema. Võimude kinnitusel on Budapest suurtest kahjustustest pääsenud ning sõdurid ja päästjad suunatakse riigi lõunaosa ohus olevatesse piirkondadesse.

Nädalaid kestnud paduvihmad on tõstnud Elbe, Doonau, Vltava, Saale ja teised jõed üle kallaste, põhjustades Saksamaa kesk- ja lõunaosas, Tšehhis, Austrias, Slovakkias ja Ungaris suuri üleujutusi. Tulvades on hukkunud vähemalt 22 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles