Hispaania politsei vahistas kaks arvatavat ETA liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania politseinikud
Hispaania politseinikud Foto: SCANPIX

Hispaania politsei vahistas teisipäeval varahommikuse haarangu tulemusena kaks arvatavat ETA liiget, andes sellele baski separatistlikule liikumisele järjekordse hoobi, teatas valitsus.

Aastal 1976 sündinud Jon Lizarribar Lasartet ja 1974. Aastal sündinud Ruben Gelbentzu Gonzálezt süüdistatakse 2002. aastal neljas rünnakus osalemises, ütles siseministeerium avalduses.

Rünnakud olid suunatud Navarra ülikooli, Zaragozas asuva El Corte Inglési kaubamaja ja kahe Navarra piirkonna ettevõtte vastu.

Politsei tegi kahtlusalustele haarangu Prantsusmaal ETA juhtkonna liikmetelt konfiskeeritud dokumentide põhjal.

Hispaania peaministri Mariano Rajoy võimuletulekust 2011. Aasta detsembris kuni selle aasta mai lõpuni on vahi alla võetud 36 arvatavat ETA liiget.

Nii Euroopa Liidus kui USA-s terrorirühmituste nimekirja kantud ETA-t süüdistatakse 829 inimese surmas nende nelikümmend aastat väldanud võitluse ajal iseseisva Baskimaa eest Põhja-Hispaanias ja Edela-Prantsusmaal.

2011. aasta oktoobris kuulutas rühmitus relvavõistluse lõppenuks, kuid ei ole nõustunud relvi loovutama ega laiali minema. Alates 2009. aastast ei ole ETA Hispaanias ühtki rünnakut ellu viinud ja asjatundjad arvavad, et vabaduses ongi veel vaid mõnikümmend rühmituse liiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles