Venemaal ootab usklike solvamise eest kuni kolmeaastane vanglakaristus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liikmed vanglasse viinud kuulus punkpalvus Moskvas Lunastaja Kristuse katedraalis.
Pussy Rioti liikmed vanglasse viinud kuulus punkpalvus Moskvas Lunastaja Kristuse katedraalis. Foto: SCANPIX

Vene riigiduuma võttis täna vastu seaduse, mis võimaldab karistada usklike solvajaid kuni kolmeaastase vangistusega.

Lõplikul hääletusel toetas 308 saadikut kahe vastu eelnõud, mille kohaselt on kuni aastane vanglakaristus nähtud ette avalike tegevuste eest, mis väljendavad selget põlgust ühiskonna suhtes, ja mis pannakse toime usklike tunnete riivamise eesmärgil.

Sama tegevus pühakojas toob kuni kolmeaastase vangistuse.

Kui solvavaid tegusid pannakse toime usutalitusteks või -tseremooniateks ette nähtud hoonetes, on karistuseks kuni 500 000 rubla (11 600 euro) suurune trahv või kurjategija kolme aasta palk või kuni 480 tundi ühiskasulikku tööd või kuni kolm aastat sunnitööd või kuni kolm aastat vangistust.

Religioosse või kirikliku kirjanduse ning palvuse esemete, ususümbolite"tahtlik rüvetamine või nende kahjustamine või hävitamine toob kaasa 30 000 kuni 50 000 rubla (ligi 700-1160 euro) suuruse trahvi või kuni 120 tundi üldkasulikku tööd. Selliseid rikkumisi teinud ametnikud peavad maksma 100 000 kuni 200 000 rubla trahvi (umbes 2320-4640 eurot).

Seadus peaks jõustuma 1. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles