Üleujutus toob Saksamaal kaasa kartuli hinna tõusu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus Kesk-Saksamaal Fischbeckis
Üleujutus Kesk-Saksamaal Fischbeckis Foto: SCANPIX

Mitteametlikel andmetel läheb üleujutus Saksamaale maksma 12 miljardit eurot.

Saksa võimud ei ole veel ametlikke kahjude kulusid avalikustanud, edastab AFP.

Saksamaa põllumajandustootjate organisatsiooni andmetel tekitasid üleujutatud põllud, hävinenud vili ja kannatada saanud põllutöömasinad 405 miljonit eurot kahju.

Saksamaa majandusuuringute instituudi (Das Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung - DIW) andmetel võisid tulvad tekitada hävingut kuue miljardi euro eest.

Saksamaa kantsler Angela Merkel lubas möödunud nädalal vähemalt 100 miljonit eurot paduvihmade ja üleujutuste käes kannatanud piirkondadele.

Merkel kohtub liidumaade juhtidega homme.

Asjatundjate sõnul toob looduskatastroof kaasa toiduainete hinna tõusu. Eriti aga võib tõusta sakslaste ühe põhitoiduaine kartuli hind.

Saksamaa puu- ja juurviljade tootjaid ühendav organisatsioon (Bundesverband der obst-, gemüse- und kartoffelverarbeitenden Industrie e.V. - BOGK) hoiatas, et üleujutuste tõttu jääb kartulisaak väga väikeseks ning just see on põhiline põhjus, miks kartuli hind kerkib.

«On tõenäoline, et töödeldud kartulist võib hakata puudus olema ning erinevate kartulitoodete hind kerkib,» teatas BOGKi tegevjuht Horst-Peter Karos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles