Moskva meeleavaldus on läbi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane meeleavaldus.
Tänane meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Enamik täna Moskvas meeleavaldusel osalenud opositsiooniaktiviste on laiali läinud ja Jakimanka on taas liiklusele avatud.


Kolonnipeas koos abikaasaga marssinud Aleksei Navalnõi oli üks esimesi, kes lahkus, teatas Interfaxi reporter. Ta läks Bolotnaja kaldapealselt Pjatniskaja tänavale ja sisenes opositsioonilise Venemaa Rahvavabaduse Partei (RPR-PARNAS) kontorisse. Ta keeldus rääkimast talle järgnenud ajakirjanikega, vaid tänas ainult tema nime hüüdnud aktiviste.

Navalnõile järgnes umbes 20 ajakirjanikku, kellel ei lubatud PARNAS-i kontorisse siseneda.

Osa demonstrante hüüdis «Navalnõi linnapeaks!»

Osa meeleavaldajaid on endiselt Bolotnaja kaldapealsel, kuid enamik protestijaid on lahkunud.

Kaldapealsel marsivad endiselt mõned protestijaterühmad plakatite ja lippudega ning politsei ei ole nende demonstratsiooni takistanud.

Opositsiooni rongkäigule «Timukatevastane marss» kogunes politsei hinnangul 5000 osavõtjat. Rongkäik toimus linnavõimu loal marsruudil Kalužskaja väljak – Bolšaja Jakimanka – Bolšaja Poljanka – Bolotnaja tänav.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles