Snowden lubab uusi paljastusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden.
Edward Snowden. Foto: SCANPIX

USA riikliku julgeolekuameti (NSA) endine töötaja Edward Snowden lubas kolmapäeval usutluses Hongkongi ajalehele South China Morning Post (SCMP) paljastada veel Ühendriikide jälgimisprogrammide sihtmärke.

Ta kinnitas ka, et jääb Hongkongi ja võitleb väljaandmiskatsete vastu.

«Ma ei ole reetur ega kangelane. Ma olen ameeriklane,» tsiteeris lehe veebiväljaanne Snowdenit.

SCMP ütles enne intervjuu täismahus avaldamist veebilehele välja pandud lõigus, et Snowden avaldab «veel üksikasju USA luuresihtmärkide kohta».

Ta räägib usutluses ka murest oma perekonna pärast ja lähimatest plaanidest, reklaamis leht. Usutlus viidi läbi kolmapäeval Hongkongis, kuid täpsem koht jäetakse saladuseks.

«Inimesed, kes arvavad, et ma tegin HK-d valides vea, saavad minu kavatsustest valesti aru. Ma ei ole siin, et end õigusemõistmise eest varjata, ma olen siin, et kuritegevust paljastada,» ütles endine luuretöötaja.

Snowden saabus Hongkongi 20. mail ning lekitas ajalehtedele Guardian ja Washington Post infot NSA jälgimisoperatsioonide kohta.

«Mul on kavas paluda Hongkongi kohtutel ja rahval minu saatuse üle otsustada. Mul ei ole mingit põhjust teie süsteemis kahelda,» ütles ta Hongkongi ajalehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles