CIA asejuhiks saab esimest korda naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Morell
Michael Morell Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama nimetas Luure Keskagentuuri (CIA) uueks asejuhiks Avril Hainesi, kes astub ametisse augustis.

Reutersi teatel on praegu Valge Maja õigusnõunikuna töötav 43-aastane Haines esimene naine, kes asub tööle CIA asejuhina.

Haines vahetab välja praeguse asejuhi Michael Morelli, kes teatas eile, et paneb ameti maha ja läheb pensionile.

Morelli otsus ametist lahkuda tuli pärast seda, kui paljastus USA Julgeolekuagentuuri (NSA) laiaulatuslik kodanike jälgimine. Paljastuse taga oli varem CIA ja NSA heaks töötanud Edward Snowden.  

Morellist sai CIA asejuht esmakordselt 2010. aastal. 1. juulist kuni 6. septembrini 2011 oli ta CIA juhi kohusetäitaja. Pärast seda sai CIA juhiks Leon Panetta.

Morell oli uuesti CIA juhi kohusetäitja alates 9. novembrist 2012 pärast seda kui tollane juht David Petraeus seksiskandaali tõttu pidi tagasi astuma. Pärast Petraeusi tagasiastumist on CIA juhi kohal töötanud John Brennan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles