Prantsuse õhujõud kadunud lennukit ei leidnud

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse õhujõudude esindajad Laurent Mathou (vasakul) ja David Turquet Dakaris toimunud pressikonverentsil.
Prantsuse õhujõudude esindajad Laurent Mathou (vasakul) ja David Turquet Dakaris toimunud pressikonverentsil. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse õhujõudude esindaja kinnitusel sõjaväelennukid eile Atlandi ookeani kohal kadunuks jäänud Air France'i reisilennukit ei leidnud.


«Alates eilsest on kaks Brasiilia lennukit kontrollinud arvatavat kukkumispaika, mis asub piirkonnas, mida meie kutsume Taziliks,» ütles Senegalis asuva Prantsuse õhuväebaasi ülem kolonel Laurent Mathou pressikonverentsil ajakirjanikele, kuid lisas, et ka Prantsuse lennukid pole seni ühtegi märki lennumasina ja selle pardal viibinud 228 inimese kohta leidnud, vahendas AFP.

Mathou sõnul jätkatakse otsinguid piirkonnas, mis asub 1000 kilomeetri kaugusel Brasiilia rannikust ja umbes 2000 kilomeetri kaugusel Senegalist. Väidetavalt sai just selles piirkonnas lennujuhtimiskeskus lennukilt viimase automaatsõnumi.

«Otsinguid jätkatakse nii kaua, kui vaja. Kõik vahendid on piirkonnas tarvitusele võetud ja me anname nende käsutusse kõik vajaliku,» ütles Prantsuse kaitseminister Herve Morin Euroopa 1 raadiole antud usutluses.

Transpordiministri kohustusi täitva Prantsuse keskkonnaministri Jean-Louis Borloo kinnitusel saavad kadunud lennuki peal olnud reisijate lähedased soovi korral sündmuspaika suunduda.

Borloo sõnul olid reisilennuki piloodid ja meeskond väga kogenud ning lennumasin korrapäraselt hooldatud.

«Tegemist oli väga kogenud ja usaldusväärse meeskonnaga ja hooldatud lennukiga,» lisas Borloo. 

Air France´i kinnitusel oli lennuki kapten 58-aastane ja töötanud piloodina alates aastast 1988.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles