Prantsuse meedia ei välista terrorirünnakut

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus 330-200.
Airbus 330-200. Foto: AP / Scanpix

Prantsuse meedias spekuleeritakse, mis võis juhtuda eile Atlandi ookeani kohal kadunuks jäänud Air France'i reisilennukiga. Seni pole teiste võimalike põhjuste seas välistatud ka terrorismi.


Prantsuse päevaleht Le Figaro kirjutab, et terroristliku rünnaku võimalus on alati olemas, kuigi valitsus on seda äärmiselt ebatõenäoliseks pidanud. «Meil puudub täna tõendusmaterjal, mis võiks kinnitada õnnetuse põhjust,» ütles kaitseminister Hervé Morin täna.

Ühe piloodi kinnitusel pole turvalisuse nõuded Rio de Janeiro-Galeão lennuväljal nii ranged kui Euroopa, Ühendriikide ning isegi Aasia ja Ladina-Ameerika riikide lennujaamades. Le Figaros spekuleeritakse, et terroristsid võisid seda nõrka kohta ära kasutada.

BBC Newsi Prantsuse ja Ühendriikide luureallikad on aga välistanud võimaluse, et kadunud lennuk võis langeda terroristide kätte.

Air France´i kinnitusel oli Airbus 330-200 pardal 228 inimest - 216 reisijat ja 12 meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles