Meedia: Snowdeni sõnul hankis NSA Hongkongi ülikooli salajasi andmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden.
Edward Snowden. Foto: SCANPIX

Hiina on kuude kaupa vaeva näinud, et anda vastulöök Washingtoni süüdistustele häkkimises, kuid nüüd näib, et Peking on saanud väärt relva USA riikliku julgeolekuameti (NSA) jälgimisprogrammid paljastanud Edward Snowdeni näol.

ndine NSA töötaja ütles usutluses Hongkongi ajalehele South China Morning Post, et USA on juba pikka aega korraldanud küberrünnakuid Hongkongi ülikoolile, mille kaudu käib kogu piirkonna internetiliiklus.

Snowden ütles, et NSA 61 000 jälgimisobjekti hulgas on sadu Hongkongi ja mandri-Hiina shtmärke. Lehe teatel esitas Snowden oma väidete kinnituseks dokumendid, kuid leht neid täpsemalt ei kirjeldanud, sest nende ehtsus ei ole selle sõnul tuvastatav.

NSA on häkkinud Hongkongi ja Hiina arvutitesse alates 2009. aastast, tsiteeris Post agentuuri endist töötajat.

Sihtmärkide hulgas on Hongkongi Hiina Ülikool, kus asub linna peamine internetikeskus Hong Kong Internet Exchange. Sellesse 1995. aastal loodud keskserverisse häkkides on võimalik pääseda ligi sadade tuhandete arvutite suhtlusele, ilma et oleks vaja igaühte eraldi häkkida, seletas Snowden.

NSA arvukate erinevate sihtmärkide hulgas ei ole Hiina sõjaväesüsteeme, kirjutas ajaleht.

Endine NSA töövõtja Snowden viis president Barack Obama administratsiooni kitsikusse informatsiooniga, et Ühendriikides kuulatakse salaja pealt miljoneid telefonikõnesid ning sealsed eriteenistused käivitasid 2007. aastal ülisalajase programmi PRISM, mis tagab neile juurdepääsu üheksa suure IT-firma serverite andmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles