Brasiillased mässavad bussipileti hinna tõusu vastu

Toomas Randlo
, Postimehe välistoimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded protestijad tulid kahes Brasiilia suurimas linnas tänavatele, et avaldada meelt bussi-ja metroopileti 20-sendise (7 eurosenti) hinnatõusu vastu.

Protestijate hulka Sao Paulos ja Rio de Janeiros kuulusid enamjaolt tudengid, kuid võimude sõnul on nende seas ka anarhistid, kes politseiga kaklusi otsivad, kirjutab uudisteagentuur AP.

Ametnike teatel on umbes 5000 meeleavaldajat Sao Paulo kesklinnas, kus nad põrkasid kokku politseiga, kes rahvamassi pisargaasiga laiali ajada üritas. Liiklus Sao Paulos on protestide tõttu suuremas osas linnast peatatud.

Rio de Janeiros avaldab meelt umbes 2000 inimest.

«Ma olen siin bussisõidu eest nõutavate meeletute hindade pärast,» vahendab Bloomberg protestija Rafael Guarnier sõnu. «See on ainult 20 senti, kuid kõigi jaoks siin on see liiga palju.»

Brasiilia valmistub praegu nädalavahetusel algavaks FIFA konföderatsioonide karikaks ning järgmisel kuul paavst Franciscuse visiidiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles