Kim Jong-ili pärijaks peetakse pontsakat korvpallihuvilist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea meeleavaldajad ainsa Põhja-Koreast välja jõudnud pildiga Kim Jong-unist, mis on tehtud ajal, kui ta oli ligikaudu 11-aastane.
Lõuna-Korea meeleavaldajad ainsa Põhja-Koreast välja jõudnud pildiga Kim Jong-unist, mis on tehtud ajal, kui ta oli ligikaudu 11-aastane. Foto: AFP/SCANPIX

Maailma lurjusriikide vaieldamatusse tippu kuuluva Põhja-Korea troonipärijaks on kuulutatud noorsand, kes armastab vaadata NBA korvpalli ja napsitada ning on tohutu tahtejõuga. Väidetavalt.



Kui küsimus on Põhja-Koreas, ei saa milleski kindel olla. Isegi väga tunnustatud väljaanded lisasid väikese küsimärgi Lõuna-Korea luureandmetel põhinevale uudisele, mille kohaselt on Põhja-Korea põdura tervisega liider Kim Jong-il kuulutanud oma mantlipärijaks noorima poja Kim Jong-uni.

Eri allikate väitel on Kim Jong-un sündinud 1983. aasta lõpus või 1984. aasta alguses.
Lisaks väidab osa, et Kim juunior omandas keskhariduse Šveitsis Bernis asuvas erakoolis. Teised aga ütlevad, et Kim Jong-un pole oma jalga elu sees Põhja-Koreast välja tõstnud. Aastatel 2002–2007 olla ta tudeerinud Pyongyangi sõjakoolis.

Suurem osa Kim Jong-uni isiksuseomaduste kirjeldusest pärineb kunagi Kim Jong-ili juures sushimeistrina töötanud jaapanlase mälestustest. Tolle väitel ilmutanud riigijuhi kolmas poeg juba lapsepõlves komp­romissitut suhtumist ja tohutut tahtejõudu.

Füüsiliste omaduste kohta ütlevad Lõuna-Korea luureandmed, et noorim Kimi-poiss on 175 sentimeetrit pikk ja kaalub 90 kilo. Välimuselt isaga rabavalt sarnane mees kannatavat diabeedi ja südamehaiguse all.

Omakorda oma isalt Kim Il-sungilt kommunistliku paariariigi pärinud Kim Jong-ilil on teadaolevalt kahe naisega kolm poega.

Filmitähest armukese Song Hye-rimiga on Kimil praeguseks 37 või 38 aastat vana poeg Kim Jong-nam. Väidetavalt langes too aga ebasoosingusse pärast seda, kui üritas 2001. aastal võltsitud Dominikaani Vabariigi passiga Jaapanisse reisida. Enda väitel eesmärgiga külastada sealset Disneylandi.

Teise armukese, Kim Jong-uni tantsijannast ema Ko Young-heega on Põhja-Korea liidril veel üks poeg. Oletatavasti 27 või 28 aastat vana Kim Jong-chuli peetakse aga riigijuhi ametiks liialt naiselikuks ja soojasüdameliseks. Ta on rohkem tuntud Macau mängupõrgute külastajana.

Kolmel mehel on ka õde – Kimi ametlikust abielust kõrge sõjaväelase tütre Kim Young-sukiga sündis 1974. aastal Kim Sul-song.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles