Galerii: Berliinis ärritab feministe kiiskavroosa Barbie maja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud kuul avati Berliinis Euroopa esimene elusuuruses Barbie Unelmatemaja täis roosat kultusnuku maailmast tuntud kitši.

Vasakpoolsed aktivistid ja feministide grupid on lubanud selle ümber korraldada protestiaktsioone seksistliku propaganda vastu, mis käsitleb naiste maailma roosa, välisele ilule ja passivsetele rollidele suunatud unelmana. Barbie tootjafirma on nukku küll pisut muutnud ning andnud talle ka arsti ja teadlase rolle, ent temas nähakse siiski ebarealistlike ideaalide kujundajat.

Piirkonnas tegutsevate Kristlike Demokraatide juht Philipp Lengsfeldi sõnul on protestijad lihtsalt äärelinna kitsarinnalisusest haaratud vasakäärmuslased. Piketeerijate eemale hoidmiseks valvab maja politsei.

15 euro eest saavad noored ja vanad Barbie sõbrad seal liikuda 2500 ruutmeetril interaktiivses puutetundlike ekraanidega varustatud keskkonnas, kus spetsiaalsed sisenemisel isikustatavad elektroonilised käepaelad aitavad igaühel kogeda just temaga kohandunud maailma. Külastajaid ootab lisaks Barbie-teemalisele väljapanekule muuhulgas võimalus proovida ta riideid ning mängida roosas köögis puutetundlikel ekraanidel toiduvalmistamist.

Maja jääb Berliinis avatuks pisut enam kui kolmeks kuuks. Seejärel rändab see teistesse Euroopa linnadesse.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles