Brasiilia saatis õnnetuspiirkonda mereväe tuukrid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse piloot Atlandi ookeani kohal otsimas märke kadunud lennukist.
Prantsuse piloot Atlandi ookeani kohal otsimas märke kadunud lennukist. Foto: Reuters / Scanpix

Brasiilia ametivõimud saatsid mereväe tuukrid Air France'i lennuki kukkumispaika rususid uurima ja Atlandi ookeani lainetel hulpivaid tükke kokku korjama.


Õnnetuskohta suundus neli päästevarustusega laeva ja tanker, vahendas

Reuters

.

Airbus 330 viis üleeile endaga ookeanisügavustesse kaasa 228 inimest. Katastroofi puhul on tegemist Air France'i 75-aastase ajaloo kõige traagilisema õnnetusega.

Ligikaudu viiekilomeetrisel joonel on istmeid, oranž poi, metallitükke ja kütuselaik, mis paiknevad umbes 1200 kilomeetri kaugusel Kirde-Brasiilia rannikul asuvast Recife linnast.

Admiral Domingos Nogueira sõnul on tõsiseimaks ülesandeks leida üles lennuki must kast, et saada selgust õnnetuse põhjustesse.

Ametivõimude oletuse järgi võib salvestusi sisaldav must kast lebada 2000-3000 meetri sügavusel. Kast suudab edastada signaale kuni 30 päeva.

Brasiilia president Luiz Inacio Lula da Silva väljendas veendumust, et must kast leitakse üles.

«Mina arvan, et riik, mis suudab otsida naftat 6000 meetri sügavuselt ookeani alt, suudab leida üles 2000 meetri sügavusel vees lebava lennuki,» rääkis ta.

Ametnikud ei oska praegu selgitada, kuidas võis tormi kätte sattunud lennuk, mida juhtisid kolm kogemustega pilooti, kukkuda alla ilma hädaabikutsungit edastamata.

Eile piirkonnas tiirutanud õhujõudude lennukitelt surnukehi ei märgatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles