Prantsusmaal alustati teise kopterikandja ehitust Venemaale

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal valmistatud dessantlaev Mistral.
Prantsusmaal valmistatud dessantlaev Mistral. Foto: SCANPIX

Vene sõjaväeallika teatel alustati Prantsusmaal Saint-Nazaire´i laevatehases teise Mistral-klassi helikopterikandja ehitust, mis hakkab kuuluma Vene mereväele.

Allikas märkis uudisteagentuurile Interfax, et nime Sevastopol kandma hakkav alus peaks valmima nelja aasta pärast ning hakkab kuuluma Musta mere laevastikku.

Samas tehases ehitatakse alates 2012. aasta veebruarist ka teist Moskva tellitud moodsat dessantlaeva, mis on saanud tuntuks Prantsuse laevastiku suuruselt teise aluse Mistral järgi. Vadivostoki-nimeline laev peaks jõudma Venemaa Vaikse ookeani laevastikku kahe aasta pärast.

2011. aasta juunis sõlmitud lepinguga, mille lõplik maksumus on avalikkusele teadmata, kuid mis Vene päevalehe Vedomosti teatel läheb Venemaale maksma 1,15 miljardit eurot, ostab Moskva kaks Prantsusmaal ehitatavat dessantlaeva.

Lepingus sisaldub säte, mis näeb ette võimaluse veel kahe sama tüüpi laeva ehitamiseks Venemaa tehastes. Viimaste ehitamise mõttekuse üle käivad Venemaal endiselt teravad vaidlused ning lõpliku otsuse langetamine on edasi lükatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles