Põhja-Korea mõistis hukka «Mein Kampfi» jagamist puudutanud uudise

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un (istub) külastas lasteaeda.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un (istub) külastas lasteaeda. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea lükkas vihaselt tagasi väited selle kohta, nagu oleks Kim Jong-un lasknud tipp-poliitikutele jagada Natsi-Saksamaa kunagise juhi Adolf Hitleri raamatut «Mein Kampf».

Põhja-Korea ähvardab selle uudise autorid maha lüüa, vahendas AFP.

Põhja-Korea põgenike toimetatav uudisteportaal New Focus International kirjutas, et Põhja-Korea tippametnikel soovitati uurida seda kui juhtimiskäsiraamatut. Väidetavalt jagati raamatuid jaanuaris.

Portaal viitas allikana nimetule Põhja-Korea ametnikule Hiinas.

Põhja-Korea julgeolekuministeerium nimetas uudist kolmekordselt neetud kuriteoks, mille eesmärgiks on halvustada liidrit ja ähvardas ühtlasi tappa inimjätise, kes on selle taga.

«Me oleme otsustanud võtta kasutusele reaalsed abinõud, et füüsiliselt kõrvaldada see põlastusväärne inimjätis, kes on saatnud korda reetmise,» vahendas ministeeriumi teadet Korea riiklik uudisteagentuur (KCNA).

Hitler kirjutas kaheosalise «Mein Kampfi» 1924. aastal, mil ta viibis Baierimaal Landsbergi vanglas.

Kimi dünastia on Põhja-Koread raudses haardes hoidnud enam kui 60 aastat. Kim Jong-un võttis juhtimise üle pärast oma isa Kim Jong-ili surma detsembris 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles